Inloggen Inloggen

Artiesten

Woedende Kanye West ten strijde tegen The Pirate Bay

Kanye West doet met de release van zijn nieuwe album The Life of Pablo goed zijn best in de publiciteit te komen. Zo vroeg hij op Twitter om 53 miljoen dollar en verklaarde hij dat Bill Cosby onschuldig is. En nu gaat hij als een moderne Don Quichot de strijd aan tegen The Pirate Bay. Dat meldde Torrentfreak donderdag.

 

Yeezus zou volgens bronnen woedend zijn omdat hij vindt dat zijn nieuwe album te veel plays verliest door illegale downloads. De enige manier om de plaat legaal te beluisteren, is op Tidal, de muziekstreamingdienst die opgezet is door Jay Z. Daarom wil Kanye nu met advocaten de website het zwijgen opleggen.

 

Verschillende instanties – waaronder overheden – hebben al geprobeerd The Pirate Bay offline te halen, maar tot nog toe zijn ze daar onsuccesvol in gebleken. De digitale piraten zijn ook niet onder de indruk en hebben geen plannen het album offline te halen.

 

Omdat veel fans geen abonnement op Tidal willen nemen alleen om Kanye Wests album te horen, is de plaat op torrentwebsites ongekend populair. Of Kanye met advocaten kan slagen waar The Village People en Prince faalden, lijkt vooralsnog onwaarschijnlijk.

Geplaats door celik75

Reacties

Nog geen reacties